Про школу

Школа снайперів “Дике поле” – громадська ініціатива, що існує з метою надати якісну снайперську підготовку якомога більшій кількості людей в Україні.

Діяльність
Ми проводимо теоретичні та практичні заняття з основ снайперської справи для цивільних осіб та солдат збройних сил України з червня 2014 року. У 2014 році курси проходили безкоштовно для всіх бажаючих. В 2015 курси були безкоштовними для учасників бойових дій. Після двох років волонтерства, на початку 2016 року, було вирішено встановити єдину для всіх учасників вартість, що дозволить покривати витрати на підготовку людей та розвиток школи. Це дало чудовий результат: школа почала залучати нових інструкторів, поширюватись по всій країні і готувати в рази більше людей. Станом на лютий 2022 року навчання Дикого поля проводились у 24 містах України , курси теорії успішно завершили більше 3000 курсантів. Ми плануємо відкрити постійно діючі центри підготовки снайперів у кожному місті.

Інструктори
Інструктори школи – це люди, які поєднують у собі професії снайпера та вчителя. Перед викладанням у школі вони проходять спеціальну підготовку, де оцінюються не тільки їх професійні, а і моральні якості. Основні показники, за якими ми оцінюємо роботу інструкторів – це максимальний ріст навичок курсантів при мінімальних витратах часу та грошей, а також дружня атмофсера на тренуваннях та підтримка бажання вивчати снайперську справу. Незалежно від міста, ви будете навчатись за єдиною програмою та методикою, яка розроблена спільно всіма інструкторами школи та містить у собі зведений досвід кожного з них.

Програма підготовки
Курси починаються з вивчення теорії за програмою “Основи снайперської справи – 2023”, що дає всі базові знання для ефективного використання снайперської зброї. До практичних занять допускаються курсанти, які успішно склали іспит з теорії. Практичні заняття включають у себе відпрацювання основних навичок снайпера: вибору та облаштування позиції, маскування, виявлення цілей, роботи в команді і, звісно, влучної стрільби. Ми абсолютно впевнені у якості навчальної програми. За 8 років за нею було підготовлено чимало діючих снайперів та інструкторів, які зараз навчають бойові підрозділи.

Навчання повністю законне
Програма складена відповідно до побажань наших консультантів з правоохоронних органів. Курси є консультаційними послугами, матеріали зі снайперської справи не є обмеженими в поширенні, громадяни України мають право володіти високоточною зброєю та навчатись з нею.

Вікіпедія про Дике поле

Лише снайперська справа, і нічого зайвого
До “Дикого поля” не можна вступити – ми не є підрозділом, не створюємо підрозділи і не агітуємо вступати до будь-яких організацій або політичних сил. Курсанти відвідують заняття за власним бажанням, після закінчення курсів ви нічого нікому не винні. Ми не закликаємо брати участь у бойових діях, але і не відмовляємо від цього. Особлива увага приділяється анонімності учасників: ми принципово не розміщуємо фото або відео з обличчями наших курсантів в інтернеті та інших джерелах, під час навчання замість імен та прізвищ використовуються номери та позивні.

Організація курсів у новому місті
Ви хочете тренуватись та розвивати снайперську справу, але в вашому місті не вистачає активних людей, зброї та полігонів для стрільб. Для виправлення цієї ситуації і створено “Дике поле”. В усіх без виключення містах, де сьогодні регулярно проходять наші заняття, не було жодної інфраструктури, інструкторам та курсантам доводилось починати з нуля. Секрет в тому, що коли разом збирається група цілеспрямованих людей, поступово всі питання вирішуються.  Будьте готові до того, що в процесі вирішення цих труднощів, регулярних занять у вашому місті доведеться чекати якийсь час. Поки в вашому місті не з’явиться свій місцевий інструктор та стрілецький полігон, практичні заняття будуть проходити нерегулярно. Пам’ятайте: всього та одразу не буває, але маючи бажання та голову на плечах ви обов’язково досягнете своєї мети. Ми готові приїхати до будь-якого населеного пункту, де збереться група зацікавлених людей, та зробити все можливе для розвитку снайперської справи.

Чекаємо на ваші заявки
Разом ми зробимо Україну країною, нападати на яку – самогубство.

1


УМОВИ УЧАСТІ В КУРСАХ (НАТИСНУТИ)

ЗАПИС НА КУРСИ (НАТИСНУТИ)