Купити зброю

Громадяни України!
З 25 років Ви отримуєте законне право придбати снайперську зброю. Для реалізації цього права:
1. Купуємо сейф під розмір майбутньої зброї (близько 100 $).
2. Оформленням дозволів на нарізну зброю займається обласна дозвільна система. Набір документів:
– Паспорт та його ксерокопія
– 4 фото (як на паспорт)
– 2 заяви (бланки видадуть на місці, там і напишите)
– Форма 127/о
Для отримання їдемо в будь-яку поліклініку, яка займається “МедПрофОглядом”. Для отримання форми збираємо довідки від нарколога, психіатра і терапевта (які часто сидять в тій самій установі). Все це коштує 160-350 грн. + Дві фотографії як на паспорт і займе від 30 хвилин в приватній клініці до 3 днів в районній поліклініці.
– “Довідка про вивчення матеріальної частини зброї, правил поводження з нею та застосування.” Їдемо в спортивно-стрілецький клуб і отримуємо. Залежно від клубу довідка обійдеться в 1-3 дні та 100-300 грн.
– страховий поліс
Робиться в будь-якій страховій фірмі за 51 грн.
– “Акт Перевірки за місцем проживання” від дільничного. Згідно із законом дозвільна повинна сама його запитувати у дільничного без вашої участі.
– “Довідка про ВІДСУТНІСТЬ судимості”. Згідно з законом (наказ МВС №745 від 11.10.2011) дозвільна сама повинна запитувати без вашої участі. Однак її надання може значно прискорити процес оформлення – отримати її можна в інформаційному центрі при МВС безкоштовно протягом місяця або за 2 дні та 140 грн.
3. Після введення зазначених документів оплачуємо кілька квитанцій (близько 200 грн.) І через 2-4 тижні отримуємо на руки “Дозвіл на придбання нарізної зброї”.
4. Купуємо зброю протягом 3 місяців.

В Україні існує три варіанти організації законних стрільб для цивільних осіб:
1. Комерційний стрілецький полігон.
2. Офіційний державний полігон, що дає дозвіл на стрільби за офіційними листами від відомств або організацій. Державні полігони як правило мають непогані відстані для стрільби (1000 і більше метрів), але там часто не дозволяють встановлювати свої мішені, та по часу вони сильно завантажені тренуваннями підрозділів.
3. Стрільби в мисливських угіддях, за мисливським квитком, за згодою місцевого єгеря, з виконанням всіх правил полювання з нарізною зброєю.

10 порад щодо вибору зброї:
1. Головні параметри снайперської зброї – точність та надійність.
2. Ідеальної зброї немає, вона, як і спорядження, підбирається під завдання. Визначте, які завдання ви ставите перед собою, дистанції, на яких плануєте працювати. Універсальний варіант – це гвинтівка .308 калібру з товстим стволом довжиною 20 дюймів та оптикою зі змінною кратністю.
3. Порахуйте приблизний бюджет: хороша гвинтівка .308 з приладдям (оптика, кріплення оптики, сошки) = 2000-2500$; 500 патронів 308 калібру = 1000$; глушник = 200$;
4. Якщо щось з системи зброя + стрілець [зброя_оптика_кріплення оптики_набій_стрілець] буде поганої якості, хорошою точності досягнути не вийде.
5. Дійсно погана зброя зустрічається рідко. Аматори люблять розповідати про криві стволи і браковані набої. У 9 з 10 випадків причина полягає не у якості виготовлення зброї.
6. Не чіпляйте зайвого на зброю. Додаткове обладнання повинно бути ретельно закріплено і не заважати коли ви повзаєте, тягнете гвинтівку по землі, висаджуєтесь з техніки.
7. Якщо ваша гвинтівка дозволяє вам виконувати поставлені задачі, нічого в ній не змінюйте.
8. Перед купівлею, відвідайте практичні заняття Дикого поля, там ви постріляєте з різних моделей зброї, порівняєте оптику і спорядження, обговорите усі плюси та мінуси вашого вибору з досвідченими стрільцями. Курсанти Дикого поля отримують значні знижки в найбільших магазинах зброї України.

10